Ευ Ζην Παιδιού

Γιατί οι συνήθειες... χτίζονται!
Επικοινωνηστε μαζι μας

Ευ ζην σημαίνει … οι βασικές μου ανάγκες ικανοποιούνται,  έχω αίσθηση σκοπού, βάζω στόχους και τους πετυχαίνω, νιώθω ότι εντάσσομαι κοινωνικά…

Σώμα… γιατί είναι μέσο ανακάλυψης του κόσμου!

Το παιδί χρησιμοποιεί το σώμα του για να νιώσει, να ανακαλύψει, να μάθει, να εκφραστεί… Το παιχνίδι είναι ο τρόπος που γνωρίζει το  παιδί, εμείς του μαθαίνουμε να τρέφεται σωστά, να σέβεται το σώμα του και να το οριοθετεί και να κατανοεί τις αλλαγές του. Επίσης με το οργανωμένο πρόγραμμα μουσικής και κίνησης καθώς και με το πρόγραμμα του στίβου ενισχύουμε τη σχέση του παιδιού με το σώμα.

Διατροφή…. Γιατί συνδέεται με τον εγκέφαλο και τη διάθεση!

Η σχέση  του παιδιού με τη διατροφή συνδέεται όχι μόνο με τη σωματική  αλλά και με τη νοητική υγεία του και τη συμπεριφορά του. Το διατροφικό πρόγραμμα του σχολείου βασίζεται σε σύμβουλο διατροφής και συνδιαμορφώνεται με τους γονείς. Επίσης το παιδί μαθαίνει τη σύνδεση συναισθήματος και διατροφής καθώς και την κοινωνική διάστασή της μέσα από τα προγράμματά μας ¨Είμαι ό,τι τρώω¨ και ¨Είμαι όπως τρώω¨ που υλοποιούνται όλη τη χρονιά.

Ψυχονοητική υγεία… Γιατί είναι πιο εύκολο να ¨χτίσεις¨ ένα παιδί παρά να επιδιορθώσεις έναν ενήλικα.

Η ψυχονοητική υγεία του παιδιού είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική. Επηρεάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Η Συναισθηματική Νοημοσύνη και το πρόγραμμα ¨Επτά συνήθειες¨ θέτουν τις βάσεις για μια υγιή ενήλικη ζωή.

horos spitaki twn thavmatwn paidikos nipiagogeio
paixnidia-spitaki-twn-thavmatwn-paidikos-nipiagogeio-1

Επισκεφτείτε το Σπιτάκι των Θαυμάτων

Ελάτε στο Σπιτάκι των Θαυμάτων να γνωριστούμε και να λύσουμε όλες τις απορίες σας. Θα χαρούμε πολύ να σας ξεναγήσουμε στους χώρους μας, καθώς και να σας ενημερώσουμε για τα τμήματα, τις δραστηριότητες και τα εργαστήριά μας.

day_care_img_13