Φιλοσοφία

Όταν η Εμπειρία συναντά το Μέλλον

Η Ιστορία μας … γιατί η εμπειρία είναι μάθηση

Η αρχή έγινε πριν από 25 χρόνια! Ξεκίνησε ως αγάπη για να ασχοληθούμε με αυτό στο οποίο εξειδικευτήκαμε και εξελίχθηκε σε στάση ζωής και προσωπική δέσμευση. Όλα αυτά τα χρόνια βιώσαμε μοναδικές στιγμές και συναισθήματα, επικοινωνήσαμε, δημιουργήσαμε φιλίες και συνεργασίες ζωής! Η ανταπόκριση του κόσμου αποτελεί για μας διαβεβαίωση ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο αλλά και αυξημένη αίσθηση ευθύνης.

Οι Αξίες μας … Το παιδί ως ολότητα

Το παιδί σε κάθε του διάσταση, σωματική, ψυχολογική, νοητική, κοινωνική. Η αξιοποίηση όλων των δυνάμεών του και των εκφραστικών του μέσων. Η καλλιέργεια καθεμιάς από τις πολλαπλές του νοημοσύνες . Αυτός είναι ο κεντρικός άξονας και στόχος του σχολείου. Έχοντας επίγνωση πόσο καθοριστικά είναι τα χρόνια αυτά για την μετέπειτα ενήλικη ζωή του, δρούμε ως καταλύτες και στο οικογενειακό πλαίσιο, προκειμένου να βοηθήσουμε στη δημιουργία υγιών σχέσεων παιδιού και οικογένειας.

paidi olotita spitaki twn thavmatwn paidikos nipiagogeio

Φιλοσοφία & Στόχοι

Η αξιοποίηση όλων των δυνάμεων και των εκφραστικών μέσων του παιδιού, καθώς και η καλλιέργεια καθεμιάς από τις πολλαπλές του νοημοσύνες.

horos spitaki twn thavmatwn paidikos nipiagogeio

Χώρος … γιατί για το παιδί είναι περισσότερο συμβολικός, δηλαδή τον φτιάχνουν κυρίως οι άνθρωποι.

Με προσωπική δουλειά και φροντίδα έχουμε δημιουργήσει ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον που στοχεύει στην ενίσχυση των σχέσεων με το παιδί και την οικογένειά του. Ο χώρος μας είναι μεταβαλλόμενος ώστε να λειτουργεί υποστηρικτικά στις δράσεις. Στις συγκεκριμένες ηλικίες η μεταβλητότητα του χώρου είναι ουσιαστικό τμήμα της ομαλής ανάπτυξης του παιδιού. Το παιδί χρειάζεται ποικιλία με στόχευση! Η σταθερότητα αφορά μόνο τις διαχρονικές σχέσεις των συνεργατών…

Curicculum

Mauris congue ligula nec erat egestas placerat. Praesent vitae pretium nisl.

Duis vulputate rhoncus leo vitae dapibus neque varius id. Ut venenatis tincidunt luctus.

Nunc lacinia ante sapien

Tristique viverra enim rutrum at.

Programs

Ages 1.5-2.5
Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Donec rutrum congue leo eget malesuada.
Ages 2-3.5
Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Donec rutrum congue leo eget malesuada.
Ages 3-4.5
Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Donec rutrum congue leo eget malesuada.

Events

Mauris congue ligula nec erat egestas placerat. Praesent vitae pretium nisl. Duis vulputate rhoncus leo vitae dapibus neque varius id. Ut venenatis tincidunt luctus. Nunc lacinia ante sapien, tristique viverra enim rutrum at. Integer interdum lorem velit, vel lacinia tellus ultrices vehicula. Sed eleifend tellus posuere mattis.
|

Τι λένε οι γονείς για μας

gnorimia-spitaki-twn-thavmatwn-paidikos-nipiagogeio

Με αυτό το καλωσόρισμα ξεκίνησε η γνωριμία μας με το Σπιτάκι των Θαυμάτων, οι συμβουλές και οι συζητήσεις πολλές και πάντα χρήσιμες. Ακόμα και τώρα στα 18 του πρωτοετής φοιτητής επίκαιρο. Πάντα θυμάμαι τα λόγια της Βίκης " μέχρι 5 χρόνων εκπαιδεύονται μετά εξελίσσονται ", τα ίδια λόγια άκουσα και από τον πρόεδρο του Αρσάκειου κου Μπαμπινιώτη. Δεν θα ξεχάσω τις εκδηλώσεις και τις εορτές. Αν έπρεπε να διαλέξω πάλι το ίδιο θα διάλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς αλλαγές.

Νατάσα Δ.

Εξαιρετικό σχολείο!!! Τα παιδάκια μας προσαρμόστηκαν θαυμάσια στην σχολική ζωή και πέρασαν υπέροχα 4 χρόνια στον Παιδικό Σταθμό και στο Νηπιαγωγείο!! Έμαθαν πολλά και δεν αντιμετώπισαν καμιά δυσκολία στο Δημοτικό. Σας θυμόμαστε πάντα με αγάπη!!!

Νικολέτα Κ.

Περάσαμε μια υπέροχη χρόνια κοντά σας σας ευχαριστούμε πολύ!! Η Έλενα ερχόταν και έφευγε πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα παραπάνω από αυτό....Νιώθω ότι θα μας λείψετε πολύ!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ ξανά!

Δέσποινα Μ.

Αξέχαστα χρόνια. Μακάρι να μπορούσαμε να τα ξαναζήσουμε!

Ματίνα Μπ.

Ένα σχολείο που δίνει προτεραιότητα στο παιδί, που καλλιεργεί το συναίσθημα και ξεδιπλώνει το χαρακτήρα με τρόπο που όμοιος δεν υπάρχει! Η αγάπη και η ευγένεια με την οποία προσεγγίζεται η παιδική ψυχούλα είναι μοναδική! Μπράβο σε όλες τις δασκάλες και τους συνεργάτες τους! Μας συγκινείτε!

Γιώτα Ν.

Ένα υπέροχο σχολείο γεμάτο θαύματα! Με υπέροχους δασκάλους με δημιουργικότητα, αυθεντική αγάπη για την τέχνη και αληθινή αφοσίωση στο ιερό έργο που επιτελούν. Ένα σχολείο που ενισχύει την αυτοεκτίμηση των παιδιών και καλλιεργεί τη συναισθηματική νοημοσύνη απαραίτητα πνευματικά όπλα για τη συναισθηματική φαρέτρα μελλοντικά. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!

Μαρίνα Π.

Εμείς είχαμε 2 παιδάκια στο σχολείο σας κ αυτό που ζούσαμε καθημερινά ήταν πολύ παραπάνω από αυτό που είχαμε στο μυαλό μας όταν ξεκινήσαμε. Η δουλειά που κάνετε είναι καταπληκτική,οι δασκάλες είναι πραγματικά ιδανικές! Τα παιδάκια γυρίζουν σπίτι χαρούμενα κ με θέληση να ξαναπάνε! Κάθε μέρα μαθαίνουν κ κάτι διαφορετικό, ουσιαστικό! Μακάρι να ήταν όλες οι δασκάλες κ όλα τα σχολεία στο επίπεδο το δικό σας! Συγχαρητήρια για το έργο σας πραγματικά!!!

Δώρα Π.

Τι να πρωτογράψω γι' αυτό σχολείο ...προσφέρει πολλά σε ένα παιδί.. Οι κυρίες πάντα θα βρουν κάτι το διαφορετικό να κάνουν ... κάτι θα βρουν έτσι ώστε να περάσουν το μήνυμά τους με ένα ιδιαίτερο τρόπο ... δυστυχώς δεν μπορούσα να έχω τα παιδιά μου εκεί γιατί μένω εκτός Ιωαννίνων ... Είστε όλες καταπληκτικές συνεχίστε έτσι!

Ειρήνη Μ.

Για το Σπιτάκι των θαυμάτων μόνο τα καλύτερα έχω να πω. Καμία πελατειακή σχέση, πολύ φιλικό και προσιτό περιβάλλον.Εκπαιδεύουν τα παιδιά μας και τα αγκαλιάζουν σαν δικά τους παιδιά και εμάς τους γονείς, μας αντιμετωπίζουν σαν οικογένεια... Συγχαρητήρια κ εύχομαι να συνεχίσει να λειτουργεί ανθρωποκεντρικά το σχολείο σας πάντα.

Χριστίνα Φ.

Αχ Σπιτάκι των Θαυμάτων!Μας αγαπήσατε και δε γινόταν παρά να σας αγαπήσουμε και εμείς. Με έμφαση στο συναίσθημα, την αγάπη και την ενσυναίσθηση. Με μια υπέροχη ελευθερία έκφρασης και τήρηση σαφών κανόνων συμπεριφοράς ταυτόχρονα. Η καλύτερη προετοιμασία για το σχολείο και ένα πολύτιμο εφόδιο στο πρώτο βήμα για τον κόσμο!

Νικολέτα Κ.

Το Σπιτάκι των Θαυμάτων είναι ένα "σπιτάκι" φτιαγμένο για το παιδί! Για να καλύψει όλες του τις ανάγκες! Ένας όμορφος χώρος με χαμογελαστούς ανθρώπους που είναι εκεί για σένα και το παιδί!

Δήμητρα Σ.

Υπέροχη εμπειρία για μένα και πάνω απ' όλα για τον γιο μου Δημητρη. Το καλύτερο ξεκίνημα

Γιάννα Κ.
day_care_img_13