Ποιοι Είμαστε

Γιατί είναι σημαντικό να το γνωρίζετε...

Βίκη και Ευδοκία…

Δύο νηπιαγωγοί με κοινό όραμα να δημιουργήσουμε ένα σχολείο που θα παρέχει καθημερινά στο παιδί ένα θετικό μονοπάτι προσωπικής ανάπτυξης και θα του εμπνεύσει την αγάπη για τη γνώση. Γνωρίζουμε ότι μεγαλώνοντας μπορεί οι μνήμες να ξεθωριάζουν, αλλά τα παιδιά μας θα κουβαλούν πάντα μέσα τους ένα τμήμα μας, εκείνο που τους έδωσε ελπίδα και αγάπη και τους έμαθε να πιστεύουν στον εαυτό τους.
viki-evdokia-poioi-eimaste-spitaki-twn-thavmatwn-paidikos-nipiagogeio
viografiko-vasiliki-vita-symvouleftiki-goneis-paidia-vita

Βιογραφικό Βασιλικής Μήτση

Γεννήθηκα στα Γιάννενα. Τα παιδικά και τα εφηβικά μου χρόνια τα πέρασα με την απορία, τι ωθεί τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Έτσι αποφάσισα να γίνω νηπιαγωγός. Τα παιδιά αποτέλεσαν για μένα πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας. Με ταξίδεψαν σε κόσμους μοναδικούς και εμπλούτισαν τη γνώση μου για τον τρόπο που διαμορφώνεται ένας εν δυνάμει ενήλικας. Για 25 χρόνια συνταξιδεύουμε…

Ωστόσο η αρχική απορία μου παρέμενε και αποπειράθηκα να βρω την απάντηση μέσα από χώρους έκφρασης. Ασχολήθηκα με το θεατρικό παιχνίδι και το drama, με τα εικαστικά και τη μουσική. Ακολούθησε η εξειδίκευσή μου στη συμβουλευτική με τη διπλωματική μου να αφορά τη συναισθηματική νοημοσύνη του γονέα. Η τελευταία εξειδίκευσή μου αφορά τη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη…

Ταυτόχρονα εδώ και πολλά χρόνια ζω μαζί με το σύντροφό μου και έχουμε τρία παιδιά. Και η πορεία συνεχίζεται…..

evdokia-tsioukra-simvouleftiki-goneis-kai-paidia-vita

Βιογραφικό Ευδοκίας Τσιούκρα

Με λένε Ευδοκία! Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα χωριό της Δυτ. Μακεδονίας, το Μικρόκαστρο! Η ζωή με έφερε στα Ιωάννινα, το 2000, όπου σπούδασα νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από τους τελευταίους μήνες των σπουδών μου έως σήμερα εργάζομαι σε αυτόν τον τομέα.        

Τα τελευταία 10 χρόνια, με συνοδοιπόρο τον άνθρωπο που με ενέπνευσε σε αυτή τη διαδρομή, την Βασιλική Μήτση, συνταξιδεύουμε στον κόσμο των παιδιών, σε έναν δικό μας, κοινό χώρο, στο Σπιτάκι των Θαυμάτων.

Η ενασχόληση με τα παιδιά και τις ανάγκες τους, με ώθησε να ψάξω τρόπους έκφρασης και μεθόδους διαφορετικής προσέγγισης για αυτό και παρακολούθησα σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, drama, εικαστικών, μουσικής, ειδικής αγωγής και προχώρησα σε περαιτέρω επιμόρφωση στον τομέα της Σχολικής Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είμαι παντρεμένη, με τον Γιώργο και έχουμε δύο παιδιά, τον Απόστολο και τη Μαρίνθια!

panagiota-naki-simvouleftiki-goneis-kai-paidia-vita

Βιογραφικό Παναγιώτας Νάκη

Ονομάζομαι Νάκη Παναγιώτα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Ιωάννινα.

Η απόφασή  μου να παραμείνω παιδί, η αγάπη μου για τα παιδιά και η γεμάτη ανιδιοτέλεια αλληλεπίδραση μαζί τους, με ώθησαν να γίνω Βρεφονηπιοκόμος, αποφοιτώντας από το ΑΤΕΙ Ιωαννίνων.

Τα τελευταία 19 χρόνια, εργάζομαι στο «Σπιτάκι των Θαυμάτων», ως βρεφονηπιοκόμος αλλά και ως υπεύθυνη στον τομέα του προσωπικού, της επικοινωνίας, αλλά και της οργάνωσης και διοίκησης, συνδυάζοντας έτσι και το δεύτερο πτυχίο μου (Οικονομίας και Διοίκησης – Βοηθός Λογιστή).

Η πολύχρονη εμπειρία που απέκτησα στο «Σπιτάκι των Θαυμάτων», μου δημιούργησε την ανάγκη μετάδοσης των γνώσεών μου, σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμά μου. Έτσι αποφοίτησα από την σχολή της ΑΣΠΑΙΤΕ (τμήμα ΕΠΠΑΙΚ).  Όλα αυτά με τη στήριξη των συνεργατών, της οικογένειας και του συζύγου μου, με τον οποίο πορευόμαστε μαζί τα τελευταία 20 χρόνια.

Αγαπημένες μου ασχολίες είναι όλα όσα έχουν σχέση με χειροποίητες δημιουργίες, η ανάγνωση βιβλίων, η οργάνωση εκδηλώσεων για γονείς και παιδιά.  Μου αρέσει επίσης να βλέπω ταινίες και να ακούω μουσική.

andromaxi-banasou-simvouleftiki-goneis-kai-paidia-vita

Βιογραφικό Ανδρομάχης Μπανάσου

Ονομάζομαι Ανδρομάχη Μπανάσου, είμαι 23 χρονών και έχω αποφοιτήσει από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Ιωαννίνων. Κατάγομαι από την Καρδίτσα και μένω μόνιμα στα Ιωάννινα. Μου αρέσει να περνάω τον ελεύθερο μου χρόνο περπατώντας στη φύση και κάνοντας γυμναστική.

Λατρεύω το κόκκινο χρώμα και μου αρέσει να τρώω όλες τις εποχές παγωτό.  Αγαπημένη μου εποχή είναι το καλοκαίρι, καθώς αγαπώ τη θάλασσα και τον καυτό ήλιο. Μου αρέσουν τα βιβλία με δράση αλλά αυτά που κρατάω συνήθως στα χέρια μου είναι τα παιδικά.

Έχω κάνει δύο χρόνια θέατρο, δύο χρόνια κιθάρα και τρία χρόνια φωνητική. Αυτό που με κάνει να  χαλαρώνω πολύ είναι η μουσική, η οικογένεια μου και οι φίλοι μου. Τέλος, αγαπάω να ασχολούμαι με τα παιδιά και να περνάω δημιουργικό χρόνο μαζί τους!

alexandra-bezevegi-tsira-anagnostou-simvouleftiki-goneis-kai-paidia-vita

Βιογραφικό Αλεξάνδρας Μπεζεβέγκη Τσίρα

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Μπεζεβέγκη Τσίρα. Είμαι 25 χρονών, κατάγομαι και μένω μόνιμα στα Ιωάννινα. Πήρα πτυχίο φλάουτου στα Ιωάννινα και δίπλωμα φλάουτου στη Θεσσαλονίκη με δάσκαλο τον κ. Νίκο Κουκή (μέλος της Κρατικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης). Σπούδασα Κλασσική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια φλάουτου, μουσικοκινητικής, θεατρικού παιχνιδιού, παιδοψυχολογίας, μουσικοθεραπείας και παιγνιοθεραπείας. Έχω συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σύνολα (Συμφωνική και παιδική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, γυναικείο φωνητικό σύνολο CANTUS,  κιθαριστικό σύνολο Ροδοτοπίου, Musicandi Ioannina theme ensemble, φιλαρμονικη Κόνιτσας και Πρέβεζας κ.α). Ασχολούμαι με τη μουσική σε μικρές ηλικίες όπως τα boomwackers και το bucket drumming. Εργάζομαι ως δασκάλα φλάουτου (toot, φλογέρας), μουσικών συνόλων και θεωρίας μουσικής σε ωδεία στα Ιωάννινα (ISM, Μουσική Σχολή Κων/νος Λεοντάρης), στην Πρέβεζα (ωδείο Πολυρυθμία), στο νηπιαγωγείο «το σπιτάκι των θαυμάτων», και στο κδαπ «τεμπέλης Δράκος».

Είμαι μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών και της ΚΑΜΕΡΑΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ως φλαουτίστα. Συνεχίζω τις σπουδές φλάουτου με μέντορα τον δάσκαλο  Δημήτρη Φωτόπουλο που εδρεύει στην Αθήνα.

Στον ελεύθερό μου χρόνο παίζω ukulele, μελετάω και παίζω φλάουτο, διαβάζω βιβλία και ζωγραφίζω. Μου αρέσουν οι βόλτες κι οι εκδρομές και ιδίως με παρέα το σκύλο μου το Ρίκο.

eleni-stergiou-simvouleftiki-goneis-kai-paidia-vita

Βιογραφικό Ελένης Στεργίου

Hi, my name is Helen Stergiou, I’m 46 years young and I was born, raised and educated in Australia. I’ve been living in Greece for the past 12 years with my husband and 4 children.

I’m passionate about my work , psychology, emotional intelligence, music, art, design, painting, reading, nature, animals and the concept of play. My bubbly, positive and flexible personality has served me well, allowing and enhancing my experiences as a mother and educator to continue to grow and move with the times.

giorgos-manos-simvouleftiki-goneis-kai-paidia-vita

Βιογραφικό Γιώργου Μάνου

Ονομάζομαι Γιώργος Μάνος και γεννήθηκα στην Αθήνα το 1986.

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας (Κλασική ειδίκευση) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Συνέχισα τις σπουδές μου στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας απ’ όπου απέκτησα, με βαθμό «Άριστα», Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον τομέα Φιλοσοφίας, ενώ είμαι πλέον υποψήφιος  Διδάκτωρ στο ίδο τμήμα.

Είμαι επίσης απόφοιτος της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ  (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ) και διαθέτω άριστη γνώση Αγγλικών και Η/Υ.

Ασχολούμαι από το 2000 με την ποδηλασία, σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολείται με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική.

|

Τι λένε οι συνεργάτες για μας

Είχα την τύχη στο ξεκίνημά μου, να δουλέψω ως θεατρολόγος στο "Σπιτάκι των θαυμάτων". Εκτός από ωραίο κι ευχάριστο περιβάλλον, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η ασφάλεια που με έκανε να αισθανθώ η Βίκυ, δουλεύοντας δίπλα της. Η ευγένειά της, η ενέργειά της και οι καινοτόμες ιδέες της ήταν και εξακολουθούν να είναι πολύτιμα εργαλεία. Έχω να θυμάμαι πολύ όμορφες στιγμές και σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτό!!

Αγαθή Παππά

Τι να πρωτογράψω γι' αυτό το σχολείο ...προσφέρει πολλά σε ένα παιδί.. Οι κυρίες πάντα θα βρουν κάτι το διαφορετικό να κάνουν ... κάτι θα βρουν έτσι ώστε να περάσουν το μήνυμά τους με ένα ιδιαίτερο τρόπο ...δυστυχώς δεν μπορούσα να έχω τα παιδιά μου εκεί γιατί μένω εκτός Ιωαννίνων.. Είστε όλες καταπληκτικές συνεχίστε έτσι...!

Ειρήνη Μίγκου

10 χρόνια πριν, είχα την τιμή να συνεργαστώ με το Σπιτάκι των Θαυμάτων και να γνωρίσω απίστευτους παιδαγωγούς και ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και λατρεύουν τα παιδιά! Μακάρι να μπορούσα να στείλω τον γιο μου σε εσάς! Μένοντας πλέον μόνιμα στο εξωτερικό και συγκρίνοντάς σας με παρόμοιες δομές που συνεργάζομαι , έχω να τονίσω ότι το Σπιτάκι κάνει Θαύματα, βάζει σωστές ρίζες, σεβόμενο τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε παιδιού! Για πάντα κομμάτι της καρδιάς μου!

Τζένη Παππά

Χρόνια που αναπολώ ήδη!! Μικρές φατσούλες, ωραίες φωνούλες... Ωραία εμπειρία με ωραία παρέα!

Σοφία Ζώη

Ένας υπέροχος χώρος για τα παιδάκια, φτιαγμένος με αγάπη για εκείνα και εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα μέσα εκπαίδευσης. Με παιδαγωγούς άρτια εκπαιδευμένους για το επάγγελμά τους.

Γιάννα Μ.

Μια όμορφη ζεστή οικογένεια!

Μαρία Τσαμπά

day_care_img_13