Απογευματινά Εργαστήρια...

Γιατί η δημιουργικότητα είναι η πηγή κάθε επιτεύγματος...
vita-logo-simvouleftiki-goneis-paidia-red

Βήτα Συμβουλευτική

Τα εργαστήρια υλοποιούνται σε συνεργασία με τη Βήτα Συμβουλευτική.

Εργαστήρια προετοιμασίας για το Δημοτικό

Ένα εργαστήρι που αφορά παιδιά νηπιαγωγείου που θέλουν να έχουν ομαλή συναισθηματική και εκπαιδευτική μετάβαση στο Δημοτικό. Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει τη συναισθηματική ωριμότητα μέσω της συναισθηματικής νοημοσύνης, με τη μαθησιακή ετοιμότητα μέσω των καινοτόμων προγραμμάτων. Επίσης στηρίζουμε και τους γονείς στη μετάβαση αυτή με στοχευμένες συμβουλευτικές δράσεις.

epikoinonia-goneisnoimosini-sel-spitaki-twn-thavmatwn-paidikos-nipiagogeio

Διατροφή και παιδί

Ένα βιωματικό εργαστήρι που θα εξοικειώσει το παιδί με τις τροφές και τις επιπτώσεις τους στην υγεία, σωματική και συναισθηματική. Έχει σχέση η διατροφή μας με τη συμπεριφορά και τη διάθεσή μας; Τα τρόφιμα έχουν ιστορία; Η κουζίνα λατρεύει τα μαθηματικά; Που ταξιδεύουν τα τρόφιμα που περισσεύουν;
epikoinonia-goneisnoimosini-sel-spitaki-twn-thavmatwn-paidikos-nipiagogeio

Θετικές επιστήμες και παιδί

Πειράματα, STEM, ιστορία θετικών επιστημών. Για να γνωρίσει το παιδί τον κόσμο που το περιβάλει μέσα από τον προβληματισμό και την αναλυτική και δημιουργική σκέψη. Μα ας πάμε και ένα βήμα πιο πέρα… Μπορούν τα πειράματα να γίνουν θέατρο; Έχουν σχέση οι θετικές επιστήμες με τις ανθρώπινες σχέσεις;
epikoinonia-goneisnoimosini-sel-spitaki-twn-thavmatwn-paidikos-nipiagogeio

Παιδί και Μουσείο

Ένα εργαστήρι που φέρνει το παιδί σε επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία με τρόπο διαδραστικό και βιωματικό. Κάθε μουσείο αποτελεί εφόρμηση για ένα ταξίδι στο χρόνο, στο χώρο και στη φαντασία. Οι πολλαπλές διαστάσεις του μουσείου καλλιεργούν τις πολλαπλές διαστάσεις του παιδιού. Η εμπειρία με τα αντικείμενα βοηθά τη μάθηση. Τι θα γινόταν άραγε αν τα παιδιά έφερναν τους μεγάλους στο μουσείο;
epikoinonia-goneisnoimosini-sel-spitaki-twn-thavmatwn-paidikos-nipiagogeio

Παιδί και Αγγλική γλώσσα

Όταν τα αγγλικά συνδέονται με την καθημερινότητα. Μέσω του προγράμματος Little Learners Playschool Program το παιδί μαθαίνει ενώ παίζει και απολαμβάνει τη διαδικασία.
epikoinonia-goneisnoimosini-sel-spitaki-twn-thavmatwn-paidikos-nipiagogeio
|

Τι λένε οι γονείς για το Σπιτάκι των Θαυμάτων

gnorimia-spitaki-twn-thavmatwn-paidikos-nipiagogeio

Με αυτό το καλωσόρισμα ξεκίνησε η γνωριμία μας με το Σπιτάκι των Θαυμάτων, οι συμβουλές και οι συζητήσεις πολλές και πάντα χρήσιμες. Ακόμα και τώρα στα 18 του πρωτοετής φοιτητής επίκαιρο. Πάντα θυμάμαι τα λόγια της Βίκης " μέχρι 5 χρόνων εκπαιδεύονται μετά εξελίσσονται ", τα ίδια λόγια άκουσα και από τον πρόεδρο του Αρσάκειου κου Μπαμπινιώτη. Δεν θα ξεχάσω τις εκδηλώσεις και τις εορτές. Αν έπρεπε να διαλέξω πάλι το ίδιο θα διάλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς αλλαγές.

Νατάσα Δ.

Εξαιρετικό σχολείο!!! Τα παιδάκια μας προσαρμόστηκαν θαυμάσια στην σχολική ζωή και πέρασαν υπέροχα 4 χρόνια στον Παιδικό Σταθμό και στο Νηπιαγωγείο!! Έμαθαν πολλά και δεν αντιμετώπισαν καμιά δυσκολία στο Δημοτικό. Σας θυμόμαστε πάντα με αγάπη!!!

Νικολέτα Κ.

Περάσαμε μια υπέροχη χρόνια κοντά σας σας ευχαριστούμε πολύ!! Η Έλενα ερχόταν και έφευγε πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα παραπάνω από αυτό....Νιώθω ότι θα μας λείψετε πολύ!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ ξανά!

Δέσποινα Μ.

Αξέχαστα χρόνια. Μακάρι να μπορούσαμε να τα ξαναζήσουμε!

Ματίνα Μπ.

Ένα σχολείο που δίνει προτεραιότητα στο παιδί, που καλλιεργεί το συναίσθημα και ξεδιπλώνει το χαρακτήρα με τρόπο που όμοιος δεν υπάρχει! Η αγάπη και η ευγένεια με την οποία προσεγγίζεται η παιδική ψυχούλα είναι μοναδική! Μπράβο σε όλες τις δασκάλες και τους συνεργάτες τους! Μας συγκινείτε!

Γιώτα Ν.

Ένα υπέροχο σχολείο γεμάτο θαύματα! Με υπέροχους δασκάλους με δημιουργικότητα, αυθεντική αγάπη για την τέχνη και αληθινή αφοσίωση στο ιερό έργο που επιτελούν. Ένα σχολείο που ενισχύει την αυτοεκτίμηση των παιδιών και καλλιεργεί τη συναισθηματική νοημοσύνη απαραίτητα πνευματικά όπλα για τη συναισθηματική φαρέτρα μελλοντικά. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!

Μαρίνα Π.

Εμείς είχαμε 2 παιδάκια στο σχολείο σας κ αυτό που ζούσαμε καθημερινά ήταν πολύ παραπάνω από αυτό που είχαμε στο μυαλό μας όταν ξεκινήσαμε. Η δουλειά που κάνετε είναι καταπληκτική,οι δασκάλες είναι πραγματικά ιδανικές! Τα παιδάκια γυρίζουν σπίτι χαρούμενα κ με θέληση να ξαναπάνε! Κάθε μέρα μαθαίνουν κ κάτι διαφορετικό, ουσιαστικό! Μακάρι να ήταν όλες οι δασκάλες κ όλα τα σχολεία στο επίπεδο το δικό σας! Συγχαρητήρια για το έργο σας πραγματικά!!!

Δώρα Π.

Τι να πρωτογράψω γι' αυτό σχολείο ...προσφέρει πολλά σε ένα παιδί.. Οι κυρίες πάντα θα βρουν κάτι το διαφορετικό να κάνουν ... κάτι θα βρουν έτσι ώστε να περάσουν το μήνυμά τους με ένα ιδιαίτερο τρόπο ... δυστυχώς δεν μπορούσα να έχω τα παιδιά μου εκεί γιατί μένω εκτός Ιωαννίνων ... Είστε όλες καταπληκτικές συνεχίστε έτσι!

Ειρήνη Μ.

Για το Σπιτάκι των θαυμάτων μόνο τα καλύτερα έχω να πω. Καμία πελατειακή σχέση, πολύ φιλικό και προσιτό περιβάλλον.Εκπαιδεύουν τα παιδιά μας και τα αγκαλιάζουν σαν δικά τους παιδιά και εμάς τους γονείς, μας αντιμετωπίζουν σαν οικογένεια... Συγχαρητήρια κ εύχομαι να συνεχίσει να λειτουργεί ανθρωποκεντρικά το σχολείο σας πάντα.

Χριστίνα Φ.

Αχ Σπιτάκι των Θαυμάτων!Μας αγαπήσατε και δε γινόταν παρά να σας αγαπήσουμε και εμείς. Με έμφαση στο συναίσθημα, την αγάπη και την ενσυναίσθηση. Με μια υπέροχη ελευθερία έκφρασης και τήρηση σαφών κανόνων συμπεριφοράς ταυτόχρονα. Η καλύτερη προετοιμασία για το σχολείο και ένα πολύτιμο εφόδιο στο πρώτο βήμα για τον κόσμο!

Νικολέτα Κ.

Το Σπιτάκι των Θαυμάτων είναι ένα "σπιτάκι" φτιαγμένο για το παιδί! Για να καλύψει όλες του τις ανάγκες! Ένας όμορφος χώρος με χαμογελαστούς ανθρώπους που είναι εκεί για σένα και το παιδί!

Δήμητρα Σ.

Υπέροχη εμπειρία για μένα και πάνω απ' όλα για τον γιο μου Δημητρη. Το καλύτερο ξεκίνημα

Γιάννα Κ.
day_care_img_13